Acquire

Geschiedenis

Wie zijn wij.


Al sinds 1936 staat de naam Van der Linden van Sprankhuizen gelijk aan betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en uitstekende service bij de aanschaf, onderhoud en reparatie van Opels en ander officiële merken- trucks. Ons familiebedrijf heeft deze reputatie weten op te bouwen door consequent aan de volgende bedrijfsfilosofie vast te houden: doen wat we beloven. We merken dat klanten het prettig vinden om zaken met ons te doen, niet alleen vanwege ons jonge en enthousiaste team, maar ook omdat wij hen de aandacht schenken die ze verdienen.

Geschiedenis

In 1936 begon de grootvader van Pieter Van der Linden van Sprankhuizen, die Baas Arie genoemd werd, met de verkoop van General Motors auto's, op de Veemarkt in Hoorn. Naast het verkopen van officiële merken leidde hij een universeel garagebedrijf en een Shell tankstation. Baas Arie was een zeer markante persoonlijkheid, de klanten liepen met hem weg. 

Eind jaren vijftig kwam Pieters vader Peter bij het autobedrijf en bracht het bedrijf tot verdere bloei. De zaken liepen voorspoedig en in 1968 werd een nieuw pand gebouwd aan de Berkhouterweg in Hoorn, wederom met een Shell tankstation. De activiteiten werden uitgebreid met het Opel dealerschap in Enkhuizen. In 1983 werd Peter van der Linden van Sprankhuizen Manager van het jaar van de autobranche. In 1999 werd de collega Opel dealer in Purmerend toegevoegd aan de Opel activiteiten. Pieter, die opgroeide in het bedrijf, kwam in 1990 het familiebedrijf versterken na een afgeronde HEAO-studie. Samen met het management team onder leiding van Pieter van der Linden van Sprankhuizen en uiteraard al onze medewerkers wordt inhoudt gegeven aan onze dienstverlening met een glimlach. 

Inmiddels is het bedrijf in omvang gegroeid naar ruim 170 medewerkers, waarvan velen hun 12,5-jarig jubileum of 25-jarig jubileum al hebben mogen vieren. Niet alleen de werknemers zijn loyaal, Van der Linden van Sprankhuizen heeft ook veel trouwe klanten; velen van hen zijn al ruim 30 jaar klant. Ook voor de toekomst zal er vanuit het bedrijf alles aan worden gedaan om de service voor deze en alle andere klanten verder uit te bouwen. We zijn er dan ook van doordrongen dat het de mensen zijn die met elkaar het succes van het bedrijf bepalen, ook in de toekomst."

 

Visie

De weg vooruit; “Breed staan we sterker"

Met onze topproducten van Opel personen- en bedrijfswagens zijn wij in staat u optimaal van dienst te zijn.We ontwikkelen ons in de richting van een service-provider voor de aankoop van een bepaald soort auto's. Onze visie is dat er voldoende volume nodig moet zijn om de klant een goede dienst te kunnen blijven verlenen. Die tendens is nu al gaande en zal in de toekomst nog verder toenemen. Wij streven een autonome groei na, op eigen kracht. 

Als je als bedrijf een zekere schaalgrootte hebt, dan kun je makkelijker bepaalde kennis in huis halen om de groei aan te kunnen en de continuïteit te waarborgen. We profiteren nu al van schaalvoordelen en hoeven niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden, omdat wij de beste praktijken uitwisselen tussen de verschillende vestigingen. ”Breed staan we sterker."Van der Linden van Sprankhuizen heeft een drietal Opel vestigingen waar u de complete Opel lijn kunt vinden. Vanuit de locaties in Enkhuizen, Hoorn en Purmerend worden alle kennis en ervaringen die worden opgedaan, uitgewisseld en daardoor kunnen de teams nauw samen werken om u optimaal ten dienst te staan.

Duurzaam erkend

Van der Linden van Sprankhuizen is officieel een Erkend Duurzaam bedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Van der Linden van Sprankhuizen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. 

Van der Linden van Sprankhuizen vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te handelen. Bijvoorbeeld door gebruikte banden, de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen op een milieuvriendelijke wijze af te voeren. Maar ook wordt er extra aandacht gegeven aan duurzaam inzetbare medewerkers.