Vernieuwde Opel Movano: zuiniger, krachtiger en comfortabeler

  • Tot 8 procent minder brandstofverbruik dankzij Start/Stop
  • Tot 15 procent meer trekkracht

De Movano, Opels veelzijdige en succesvolle medium bestelwagen, is voortaan nog zuiniger en dus economischer dankzij de Start/Stop-technologie. Dat systeem is nu verkrijgbaar in de handgeschakelde varianten met 2.3 CDTI-motor van 100 pk of 125 pk van de Movano gesloten bestel. Het verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met maar liefst 8 procent in vergelijking met dezelfde modellen zonder Start/Stop. Zo verbruikt de combivariant van de Movano met korte wielbasis en laag dak slechts 6,7 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 176 g/km.
"Nu we Start/Stop hebben ingevoerd in het Movano-gamma, is de grootste bedrijfswagen van Opel nog aantrekkelijker voor professionele klanten," zegt waarnemend Vicepresident Sales, Marketing en Aftersales van Opel, Duncan Aldred. "Operationele kosten en milieu zijn doorslaggevende factoren voor fleetklanten. Daarom is het Movano-gamma voortdurend in ontwikkeling, zodat we steeds beter kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten."

Movano nu geschikt voor nog grotere ladingen, met extra comfort

De Cascada met riante standaarduitrusting kan met onmiddelijke ingang worden besteld vanaf 34.395 euro. Bij de introductie van deze laatste aanwinst in het Ook het aanhangwagengewicht van het Movano-gamma werd met 15 procent verbeterd. Het standaard (geremde) aanhangwagengewicht van de Movano in de versies chassis cabine met achterwielaandrijving en met dubbellucht, werd opgetrokken van 3 tot 3,5 ton. Zo kunnen deze Movano-varianten nog beter overweg met zware transportlasten.
Een nieuwe optie die het rijcomfort van de Movano aanzienlijk verhoogt en betere toegang verschaft tot de laadruimte, is luchtvering op de achteras. Deze optie is mogelijk op alle 3,5 ton-versies met voorwielaandrijving van de gesloten bestelwagen en de chassis cabine. Luchtvering is erg gebruiksvriendelijk omdat ze op afstand bediend wordt. Zo kan men de bestelwagen zeven centimeter laten stijgen vanuit de standaardinstelling of twintig centimeter laten dalen. Zo wordt laden en lossen nog gemakkelijker.
De Opel Movano biedt innovatieve technologie, een uitstekende functionaliteit en uiterst lage bedrijfskosten. De cabine is uitgerust met hoogwaardige, duurzame materialen en oppervlakken, biedt een uitstekende zichtbaarheid rondom en is voorzien van zeer veel praktische opbergruimten. In de cabine vindt men ook stoelen met meerdere verstelmogelijkheden en een in de hoogte verstelbare stuurkolom, die ervoor zorgen dat iedere bestuurder een comfortabele rijpositie kan instellen. Naast de capaciteit en de afmetingen spelen namelijk ook de ergonomie en de functionaliteit een essentiële rol in de wereld van zwaardere bestelwagens.

Gegarandeerde mobiliteit door Opel RoadPlus

In Nederland biedt Opel naast de Movano-specifieke kenmerken ook RoadPlus aan. Dit betekent dat de Opel Erkend Bedrijfswagenreparateur direct klaar staat om indien nodig een diagnose te stellen. Kleine reparaties worden direct uitgevoerd terwijl de klant wacht. Standaard slijtageonderdelen worden binnen één werkdag vervangen. Indien een reparatie meer dan drie uur duurt wordt de klant in de eerste drie jaar na aankoop vervangend vervoer aangeboden. De Movano berijder is dus verzekerd van de best mogelijke mobiliteitsgarantie in Nederland.

​Onze vestiging(en)

 
Meer info

Klanttevredenheid