Opel Astra Sports Tourer beste compacte auto ooit

100.000 kilometer lange duurtest van vakblad auto motor und sport

opel astra sports tourer beste compacte auto ooit bij van der linden van sprankhuizen

  • Test van 104.800 kilometer met de minste technische problemen. Beste geteste auto ooit in uiterst competatieve compacte klasse. Redacteurs onder de indruk van het rijcomfort en de prestaties op lange afstanden

 

Van der Linden van Sprankhuizen Hoorn - Enkhuizen - Purmerend - Het gerespecteerde automagazine auto motor und sport heeft in zijn nieuwe nummer (12/2013) de resultaten van deze duurtest met de Opel Astra Sports Tourer CDTI gepubliceerd. De auteur van het artikel over de test schrijft: "Wat betrouwbaarheid betreft, legde de auto de 100.000 km glansrijk af. Hij baande stormenderhand zijn weg naar de top van de lijst met minst defecte auto's binnen zijn klasse en bemachtigde daar vlot een eerste plaats. Touché!"

De compacte stationwagon werd op 21 april 2011 overhandigd aan de redacteurs uit Stuttgart en legde exact 104.800 testkilometers af. Al die tijd ging de 2,0-liter diesel Astra enkel voor gepland onderhoud naar de garage. Kortom, auto motor und sport kon met eigen ogen vaststellen welke topkwaliteit de Sports Tourer te bieden heeft: "Bijna twee jaar en 100.000 km later vertoonde de Astra Sports Tourer geen enkel defect en slechts lichte tekenen van slijtage. Daar verdient Opel heel wat lof voor."

De redactie houdt een ranglijst bij van de beste duurtests. In de compacte klasse staat de Opel Astra Sports Tourer nu bovenaan, voor de VW Golf, de Mercedes A-klasse en de Toyota Prius. De Opel moest als enige auto niet ongepland naar de garage tijdens de langetermijntest. De auto op de tweede plaats moest daarentegen driemaal gerepareerd worden. Met een defectenindex van 2 haalt de Astra Sports Tourer de tweede beste score van alle auto's die ooit door auto motor und sport getest werden. De duurtest kreeg dan ook het gepaste opschrift "Opel, de meest betrouwbare".

Het merk Opel staat voor precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid

Met die titel verwijst auto motor und sport naar de slagzin "Opel de betrouwbare", die voor het eerst gebruikt werd in 1936 en waarmee de Duitse autofabrikant tot begin jaren 80 reclame maakte voor zijn producten. De slogan duikt opnieuw op in de QUALITY!2022-strategie: Opel stelt zich tot doel elk nieuw product te verbeteren en tegen 2022 leider te worden op het vlak van kwaliteit. Niet alleen de duurtestresultaten van de Opel Astra Sports Tourer zijn een indrukwekkend bewijs dat Opel op het juiste spoor zit. Het aantal garantieclaims voor nieuwe Opel personenwagens is sinds 2000 maar liefst gehalveerd.

Vice President GM Europe Opel/Vauxhall Quality Thomas Simon is erg tevreden met de vlekkeloze testresultaten van de Opel Astra. "Ons kwaliteitsoffensief is in volle gang en is duidelijk een groot succes. Nu willen we nog een stap verder gaan. Precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid zijn altijd al de kernwaarden van Opel geweest. Dat verplicht ons ertoe in alle nieuwe auto’s, carrosserieën en motoren de best mogelijke kwaliteit na te streven."

Eersteklas rijcomfort voor de beste prestaties op lange afstanden

Kwaliteit is niet alleen een kwestie van technische betrouwbaarheid, maar ook van alledaags comfort. Auto motor und sport beschrijft dit als volgt in het verslag over de duurtest van de Astra: "Wie in de auto stapt, voelt zich er onmiddellijk thuis." Dat heeft alles te maken met de uitstekende stoelen, het grote rijcomfort, de ruime bagageruimte en de krachtige doch zuinige dieselmotor met een koppel van 350 Nm. Alles bij elkaar zien de redacteurs in de Sports Tourer een "overtuigende tourauto", die ook goede punten haalt op wegligging en effectieve verwarming in de winter. Om het met de woorden van de auteur samen te vatten: "De Astra toont zich tijdens lange reizen van zijn beste kant".

​Onze vestiging(en)

 
Meer info

Klanttevredenheid